Centrale verwarming

Centrale verwarming

1. Condensatieketel

Bespaar tot 30% op uw verbruik door recuperatie van de verbrandingsgassen. Bij een klassieke ketel gaat deze warmte verloren door de schoorsteen.

Wij werken met de betere merken en zijn partner van ACV. Zo kunnen wij instaan voor een snelle en correcte service.

​2. Warmtepomp

Warmtepompen zijn de beste keuze wanneer u lagere verwarmingskosten wilt combineren met een milieuvriendelijke warmteproductie. De energie die een warmtepomp verbruikt is gratis en onbeperkt voorradig in de natuur.

De verwarmingsinstallatie heeft voor de aandrijving van de pompen slechts een kleine hoeveelheid stroom nodig om de natuurlijke energie bruikbaar te maken. Daardoor bent u onafhankelijk van fossiele brandstoffen en draagt u bij aan een verlaging CO²-uitstoot en de bescherming van het milieu.

3. Zonneboiler

Bij een zonneboiler worden er collectoren op het dak geplaatst en wordt de geproduceerde warmte omgezet in warm water. Een zonneboiler kan opgesteld worden in combinatie met een warmtepomp of condensatieketel.

​4. Vloerverwarming

Hier wordt de warmte afgegeven door de leidingen die in de vloer worden ingewerkt. De overdracht gebeurt door het vloeroppervlak. Door het lage temperatuurniveau van het verwarmingswater is er minder energie nodig en kunnen alternatieve energiebronnen zoals warmtepomp of zonneboiler ingezet worden.

​5. Radiatoren

Dit is nog altijd de meest voorkomende manier van verwarming. Hier zijn ook heel uiteenlopende modellen beschikbaar die te bezichtigen zijn in de toonzalen van de toeleveranciers.

​6. Onderhoud

Om de levensduur van uw verwarmingstoestel te verlengen en uw energieverbruik te beperken is het aangeraden het onderhoud jaarlijks te herhalen. Het onderhoud van gasketels is ook 2 jaarlijk verplicht en men krijgt hiervoor de nodig attesten.

Specialiteiten